Hindujščina in tečaj hindujščine

Hindujščina je drugi najpogostejši jezik, takoj za kitajščino, saj ga govori skoraj 500 milijonov ljudi, razume pa jo še 300 milijonov drugih.

Ekonomsko in politično v zadnjih letih Indija hitro napreduje, zato je hindujščina vedno bolj zanimiva tudi s poslovnega vidika.

Metoda aktivnega učenja vam omogoča hitro učenje jezika v avtentičnem jezikovnem kontekstu. Individualni pouk, učenje v paru ali majhna skupina.

Naš tečaj hindujščine vas hitro in učinkovito nauči osnov jezika, ki jih boste tudi znali uporabiti v praksi. Tečaj je namenjen vsem, ki se želijo naučiti osnov hindujščine, bodisi da poslujejo z Indijo, bodisi da jim je všeč hindujski jezik in kultura. 

Program hindujščine je naravnan je izrazito praktično in vam omogoča nemoteno komunikacijo z indijskimi partnerji, institucijami in sodelavci. Slovnična poglavja so omejena na minimum, poudarek je na konverzaciji in nujnem besednem zakladu.

Pisana je v pisavi devanagari, besednjak pa večinoma izvira iz sanskrta. Hindujščina je sorodna jeziku Urdu, ki je uradni jezik Pakistana in uporablja arabsko pisavo ter ima veliko besed iz perzijščine in arabščine.

Pouk poteka po komunikacijski metodi, kjer sta v ospredju konverzacija in živa raba jezika, za samostojno delo in dostop do medijev pa slušatelji uporabljajo interaktivni portal za e-učenje.

Trajanje: 30 ur (1x tedensko po 3 šolske ure).

Velikost skupine: 3-5 slušateljev, pouk v paru ali individualni pouk.

Začetek tečaja: marec in okotober.

Evidenčna prijava.

Informacije in svetovanje: 01 280 3 220.