Japonščina – tečaj japonščine

[wpseo_breadcrumb]
jezikovni tečaji - jezikovna šola Panteon College

Japonščina je jezik, ki ga govori 120 milijonov ljudi, skoraj izključno na Japonskem.

Problem japonskega jezika je, da je tesno povezan z japonsko kulturo, ki se je zaradi izolacije razvijala ločeno in je razvila tudi nekatere kulturne praktike in koncepte, ki so tujcem težko razumljivi.

Metoda aktivnega učenja vam omogoča hitro učenje jezika v avtentičnem jezikovnem kontekstu. Individualni pouk, učenje v paru ali majhna skupina.

Tudi Japonščina je SOV jezik (subjekt-objekt- glagol), zato se sliši nekako takole – Janez hruško je. Posebna značilnost japonščine in kulturna posebnost so različni nivoji vljudnosti, ki so del japonskega bontona. Veliko besed je prevzetih iz kitajščine, kar pa nam pri učenju ne pomaga preveč. 

Poznajo dve pisavi – hiragano in katakano.

Tečaj japonščine je namenjen vsem, ki se želijo naučiti osnov japonskega jezika, bodisi da poslujejo z Japonsko, bodisi da jim je všeč jezik in japonska kultura. 

Tečaj japonščine poteka v Ljubljani, naravnan je izrazito praktično in vam omogoča nemoteno komunikacijo z japonskimi partnerji, institucijami in sodelavci. 

Slovnična poglavja so omejena na minimum, poudarek je na konverzaciji in nujnem besednem zakladu.

Pouk poteka po komunikacijski metodi, kjer sta v ospredju konverzacija in živa raba jezika, za samostojno delo in dostop do medijev pa slušatelji uporabljajo interaktivni portal za e-učenje.

Trajanje: 30 ur (1x tedensko po 3 šolske ure).

Velikost skupine: 3-5 slušateljev, pouk v paru ali individualni pouk.

Začetek tečaja: marec in okotober.

Evidenčna prijava.

Informacije in svetovanje: 01 280 3 220.