Korejščina – tečaj korejščine

[wpseo_breadcrumb]
jezikovni tečaji - jezikovna šola Panteon College

Korejščina je jezik, ki ga govori okoli 78 milijonov ljudi.

Nekateri korejski jezik prištevajo k altajski družini jezikov, drugi pa menijo, da je korejščina izoliran, samostojen jezik.

Metoda aktivnega učenja vam omogoča hitro učenje jezika v avtentičnem jezikovnem kontekstu. Individualni pouk, učenje v paru ali majhna skupina.

Korejska slovnica je podobna japonski in spada med t.i. SOV jezike (subjekt-objekt-glagol). 

Pri rabi besed je korejščina zelo ekonomična, tako da lahko odvečne besede tudi izpuščamo in stavek razumemo iz konteksta. Tako bi Korejci stavek – Ali greš v trgovino? – prevedli: Trgovina greš? Zato nam razumevanje korejskega jezika večkrat povzroča težave.

Težave na začetku povzroča tudi korejska pisava, vendar pa se je slušatelji naučijo dovolj hitro.

Tečaj korejščine je namenjen vsem, ki se želijo naučiti osnov korejskega jezika, bodisi da poslujejo s Korejo, bodisi da jim je všeč jezik in korejska kultura. 

Tečaj korejščine poteka v Ljubljani, naravnan je izrazito praktično in vam omogoča nemoteno komunikacijo s korejskimi partnerji, institucijami in sodelavci. Slovnična poglavja so omejena na minimum, poudarek je na konverzaciji in nujnem besednem zakladu.

Pouk poteka po komunikacijski metodi, kjer sta v ospredju konverzacija in živa raba jezika, za samostojno delo in dostop do medijev pa slušatelji uporabljajo interaktivni portal za e-učenje.

Trajanje: 30 ur (1x tedensko po 3 šolske ure).

Velikost skupine: 3-5 slušateljev, pouk v paru ali individualni pouk.

Začetek tečaja: marec in okotober.

Evidenčna prijava.

Informacije in svetovanje: 01 280 3 220. 

Vsi tečaji tujih jezikov: https://panteon.si/jezikovni-tecaji/